Problemer med ESTA-nettsiden

Publisert: Mar 27, 2019, Redigert: Jul 25, 2019 | Tags: ESTA nettstedproblemer, ESTA-søknad

Problemer med ESTA-nettsiden er sjeldne, men kan være frustrerende for reisende med stramt tidsskjema. Tekniske problemer på nettsider er noe som skjer med ethvert nettbasert system, spesielt de som støtter et høyt volum brukere. Selv om ESTA-systemene opprettholder en høy oppetid på over 99 %, utfører Customs and Border Protection (CBP) vanligvis nødvendige oppdateringer på ESTA-nettsiden i helgene, oftest på lørdagsmorgener i GMT:

Oppholdsperioder på ESTA-nettsiden varer alt fra en til ti timer. Dessverre gjør disse oppholdene umulig for reisende å skaffe seg autorisasjoner før deres kommende reise til USA. Hvis du opplever problemer eller tekniske problemer på ESTA-nettsiden, prøv følgende:

a) Tøm mellomlageret i nettleseren din

b)  Returner til ESTA-nettsiden

c)  Prøv å søke igjen

Hvis stegene ovenfor ikke fungerer, prøv å søke ved å bruke en annen internett-nettleser, datamaskin eller til og med sted, slik som på jobben din eller et annet område med et sikkert og stabilt tilgangspunkt for internett. Søkere kan også prøve å søke ved å bruke en mobil enhet koblet til 3G, 4G eller 5G som et alternativ. Hvis det overnevnte ikke fungerer, prøv å kontakte flyselskapet eller cruiseoperatøren din for assistanse.

CBP utfører oppdateringer på ESTA-nettsiden av et utvalg grunner. Oppdateringer er nødvendige for å sikre at teknologien som støtter ESTA fungerer fullt ut. Dette inkluderer å sikre at betalingsprosesser, lagring av søkerinformasjon, datasjekker og andre funksjoner er i stand til å støtte de pågående kravene fra reisende over hele kloden, så vel som å ta seg av sikkerhetsbekymringer som dreiser seg om reisende som besøker USA. For eksempel kan en oppdatering inkludere ytterligere felt på betalingssiden for å bekrefte kredittkortbetalinger, eller ytterligere felt på søknadsskjemaet for å be om informasjon om reisendes tidligere besøk til et ikke-amerikanske territorium.

Søkere som ønsker å ikke kontinuerlig måtte sjekke ESTA-nettsiden kan søke hos en tredjepart, slik at informasjonen deres lagres og sendes til myndigheten når ESTA-nettsiden er oppe og fullt fungerende igjen, men dette vil normalt innebære en høyere kostnad, som reisende kan ønske å unngå.

Grunnet uforutsigbarheten for oppholdsperioder på ESTA-nettsiden, anbefales reisende å søke om ESTA et par uker før avreisen til USA. Det er ikke uvanlig at søknader får «Under behandling»-status, som kan kreve opp til 72 timers behandlingstid før en avgjørelse er nådd. Derfor reisende som minimum sende inn ESTA-søknaden sin minst 72 timer før avreise til USA.

Sist men viktigst, reisende bør ikke vente til siste øyeblikk med å søke om sin ESTA. Reisende som søker om en ESTA med 72 timer igjen før avreise til USA, kan sette seg selv i en posisjon sårbar for skuffelse. Derfor, for å unngå muligheten for reiseproblemer, bør reisende søke om en ESTA minst uker eller måneder før sin avreise til USA, for å regne med muligheten for at de trenger å søke om et visum til USA; dersom ESTA-søknaden deres blir avvist.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA