Kan en ESTA brukes for flere innreiser til USA?

Publisert: Nov 11, 2019, Redigert: Nov 11, 2019 | Tags: ESTA-regler, ESTA-søknad, ESTA med flere oppføringer

Introduksjon

En ESTA kan brukes for flere innreiser til USA: Godkjente ESTA-søkere bør derimot være oppmerksomme på at Customs and Border Protection (CBP) har rett til å nekte enhver reisende adgang ved den amerikanske grensen. Derfor, hvis CBP-offiseren tror at en ETSA-søker misbruker betingelsene for Visumfritaksprogrammet, vil CBP-grensevakter ha rett til å nekte ESTA-søkeren innreise til USA.

Er det noen begrensning for antall ganger jeg kan reise inn i USA i løpet av en 90-dagers periode?

Nei, det er ingen begrensning på antall innreiser, men hvis CBP-grensevakter derimot har mistanke om uærlighet eller aktiviteter av mistenkelig natur, har de retten til å nekte en godkjent ESTA-søker innreise til USA.

Jeg har allerede tilbrakt 90 dager I USA på mitt/mine siste besøk, kan jeg reise dit igjen etter et par uker eller måneder?

CBP kan mistenke at en ESTA-søker forsøker å bryte betingelsene for Visumfritaksprogrammet og dermed nekte innreise, hvis en ESTA-søker gjentatte ganger besøker USA, og allerede har overgått 90-dagers grensen ved tidligere reiser til USA over de siste månedene. Hvis en reisende allerede har tilbrakt 90 dager i USA, og håper å tilbringe mer tid i USA i den kommende fremtiden, bør han/hun søke om et B-2-turistvisum, hvilket vil tillate innreise til USA for besøk på opptil seks måneder. Skulle den reisende ønske å tilbringe mer tid i USA utenfor tidsrommene tillatt av ESTA, B-1-forretningsvisum eller B-2-turistvisum, anbefales det at de søker råd fra en immigrasjonsadvokat for å finne ut om alternativer for andre ikke-immigrant eller immigrantvisum.

Konklusjon

En ESTA kan brukes for flere innreiser til USA. Skulle en enkeltperson finne seg i en situasjon der de ønsker å gjentatte ganger besøke USA utenfor de 90 dagene tillatt av ESTA, kan et B-1- eller B-2-besøkendevisum være et mer passende alternativ. Reisende kan også finne ut om andre ikke-immigrant eller immigrantvisumalternativer.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en obligatorisk reiseautorisasjon for besøkende til USA enten via sjøveien eller med fly for turistformål.

Søk om ESTA