Hvordan oppdaterer jeg en ESTA?

Publisert: Nov 11, 2019, Redigert: Nov 11, 2019 | Tags: Oppdaterer en ESTA, Feil på ESTA

Introduksjon

Å oppdatere en ESTA sikrer at CBP blir gjort oppmerksomme på endringer i dine reiseplaner eller annen reiserelatert informasjon. Å ikke oppdatere eller sjekke ESTA-søknaden din før avreisen din, kan resultere i problemer ved den amerikanske grensen, eller før din avreise til USA. Status på den påkrevde betalingen for søknaden din vil bestemme hvilken informasjon som kan oppdateres på din ESTA:

Hva du kan oppdatere på din ESTA før innsending av betaling

Før du sender inn en elektronisk reiseautorisasjonssøknad med den påkrevde betalingen, kan du oppdatere alle søknadsdatafelter med unntak av passnummer og det passutstedende landet. Du vil kunne se og bekrefte passnummeret og det passutstedende landet, men vil ikke kunne redigere disse feltene. Hvis du har gjort en feil med passnummeret ditt eller det passutstedende landet, må du sende inn en ny ESTA-søknad med den korrigerte informasjonen. Når du sender inn den nye ESTA-søknaden, kan du bli bedt om å bekrefte at du ønsker å overskrive din tidligere søknad, noe du må bekrefte.

Hva du kan oppdatere på en ESTA etter innsending av betaling

En ESTA-søknad behandles vanligvis umiddelbart etter at betalingen er behandlet og søknaden vil klassifiseres under én av tre statuser: «Autorisasjon godkjent», «Reise ikke autorisert», eller «På vent».

Søknader som er enten «Autorisasjon godkjent» eller «På vent» –de eneste feltene som kan redigeres for ventende eller godkjente søknader, er søkerens kontakt e-postadresse og søkerens adresse når i USA:

Søknader som er «Reise ikke autorisert» – du vil ikke kunne gjøre endringer på søknaden. Du vil enten måtte sende inn en ny søknad med de korrigerte feltene, eller, hvis du gjorde en feil på kvalifiseringsspørsmål to til og med ni, kan du kontakte ESTA-teamet for å gjøre endringer og fikse en feil på ESTA-søknaden din.

Mest vanlige spørsmål om å oppdatere en ESTA

Jeg har fått et nytt pass siden jeg fikk min ESTA, hva skal jeg gjøre?

Hvis passet du brukte for å søke om ESTA har endret seg, utløpt eller er tapt eller stjålet, må du starte søknadsprosessen igjen for en ny reiseautorisasjon.

Jeg gjorde en feil på ESTA-søknaden min med hensyn til passnummeret mitt, utstedelses- eller utløpsdatoen. Hvordan kan jeg fikse det?

Alle søkere blir gitt en mulighet til å gjennomgå informasjonen de oppgir og sikre at denne er korrekt før de sender inn søknaden. Du kan gjøre endringer på søknaden din før du sender inn betaling. Dette inkluderer alle data, bortsett fra passnummeret og det passutstedende landet.

Jeg glemte å inkludere mellomnavnet mitt på ESTA-søknaden min, hva skal jeg gjøre?

Hvis mellomnavnet ditt ikke vises på søknaden din under «Fornavn», må du søke om en ny ESTA.

Kan jeg oppdatere min ESTA hvis navnet mitt har endret seg gjennom ekteskap eller skilsmisse?

Hvis dine personlige omstendigheter har endret seg av en eller annen grunn, slik som at navnet ditt er endret før din avreise til USA, må du søke om en ny ESTA.

Trenger jeg oppdatere min ESTA hvis jeg nylig har blitt dømt for en forbrytelse?

Hvis svar på ESTA-kvalifiseringsspørsmålene angående kriminell, immigrasjons- eller narkotikahistorie ikke lenger er korrekte, må du søke om en ny ESTA ved å bruke de dataene som mest korrekt berører dine nåværende omstendigheter.

Jeg må oppdatere søknaden min for å redigere, men jeg har glemt søknadsnummeret mitt, hva gjør jeg?

Du kan gjeninnhente søknadsnummeret ditt gjennom sjekk status på din ESTA, og oppgi all informasjon bedt om på skjemaet, unntatt ‘Søknadsnummer’. Du vil matte ha følgende informasjon tilgjengelig for å sjekke statusen:

  • Passnummer
  • Fødselsdato
  • Passutstedende land
  • Passets utstedelsesdato
  • Passets utløpsdato

Systemet vil oppgi søknadsnummeret ditt og vil sende deg til siden der du kan redigere søkerens kontakt e-postadresse og søkerens adresse når i USA.

Konklusjon

Å holde ESTA-søknaden din oppdatert vil redusere sannsynligheten for at du vil møte problemer under dine reiser til USA. Å nøye sjekke ESTA-søkerinformasjon før du sender inn søknaden, vil sikre at søknadene dine blir godkjent raskt uten unødvendige forsinkelser eller innsendinger på nytt. I tilfelle et nytt pass, navn eller endringer av kvalifiseringsstatus vil kreve nye ESTA-innsendelser, bør reisende planlegge på forhånd om å søke om en ny ESTA minst 72 timer eller mer før deres avreise til USA.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA