ESTA for reisende med flere pass eller statsborgerskap

Publisert: Nov 04, 2019, Redigert: Nov 04, 2019 | Tags: ESTA-krav, USA Visa

Introduksjon

Å finne ut av kravene for reiseautorisasjon til USA kan være vanskelig for reisende som innehar ett enkelt pass. Hva om du har dobbelt statsborgerskap eller innehar flere pass? Denne artikkelen er ment for å gi informasjon til enkeltpersoner som innehar flere pass, og som vil lære om visum- eller ESTA-visumfritakskrav ved reise til USA.

Hva er forskjellen mellom et visum og et visumfritak?

En ESTA (Electronic System for Travel Authorization), er et visumfritak som lar passinnehavere fra visumfritaksland få innreise til USA for besøk på opptil 90 dager. ESTA kan fullstendig søkes om på nett. Å fullføre en søknad tar omtrent 10 minutter, og godkjenning gis innen 72 timer. ESTA er derfor et enkelt og praktisk alternativ for reisende som ønsker å besøke USA for turisme-, forretnings-, medisinske eller transittformål.

Hvis du ikke er kvalifisert for ESTA basert på ESTA-kravene, eller har fått en ESTA-søknad avvist, vil et visum til USA være ditt neste alternativ. Et visum til USA krever at du fyller ut et DS-160-skjema, så vel som å møte på et amerikansk konsulat eller en ambassade for et intervju angående din tidligere reisehistorie og reiseformål i USA. Visumsøknader krever i tillegg ytterligere behandlingstid for å fysisk utstede visumet i et pass og sende det tilbake til søkeren. Hele visumsøknadsprosessen kan ta alt fra et par uker til flere måneder.

Uavhengig om du velger å søke om en ESTA eller et visum, må passet du velger å reise til USA på ha en godkjent ESTA eller et visum til USA utstedt før din avreise til USA.

Jeg innehar statsborgerskap i flere enn ett land som er kvalifisert for ESTA, hvilket bruker jeg på skjemaet?

Du kan fritt velge hvilket pass du bruker for ESTA-søknaden. Du bør fortsette å bruke passet fra dette landet for fremtidige ESTA- eller visumsøknader, og reisene dine til USA, da dette vil redusere sannsynligheten for eventuelle behandlingsforsinkelser som kan oppstå hvis du alternerer mellom forskjellige pass.

Jeg innehar flere statsborgerskap, men ett av dem har utløpt, hva skriver jeg på skjemaet?

Skriv inn den mest oppdaterte passinformasjonen uavhengig av utløpsdatoen for ytterligere pass du fortsatt innehar.

Jeg innehar statsborgerskap i et land, men jeg innehar ikke et pass fra det, hva skriver jeg på skjemaet?

Hvis du innehar statsborgerskap i et annet land, men ikke har et pass fra dette landet, vil du fortsatt måtte oppgi det andre statsborgerskapet, men du kan la feltet ‘Passnummer’ være tomt på søknadsskjemaet, eller fylle det inn med en sekvens av nuller, hvis bedt om dette.

Jeg er amerikansk statsborger og innehar også et pass fra et visumfritaksland, hva skriver jeg på skjemaet?

Hvis du er en amerikansk statsborger eller passinnehaver, skal du ikke søke om en ESTA. Du bør bruke det amerikanske passet ditt for innreise til USA, så vel som når du besøker andre land.

Konklusjon

Å inneha flere statsborgerskap eller pass kan være forvirrende når det gjelder å søke om visum eller visumfritak. For å oppsummere, hvis du innehar et pass fra minst ett visumfritaksland, og et ikke-visumfritaksland, vil du være kvalifisert for å søke om ESTA. Hvis du er en amerikansk statsborger og innehar et pass fra et visumfritaksland, trenger du ikke en ESTA, og bør reise til USA ved å bruke ditt amerikanske pass. Hvis din ESTA-søknad blir avvist, eller du ikke er kvalifisert, kan du fortsatt søke om et B2-turist-, eller B1-forretningsvisum.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en obligatorisk reiseautorisasjon for besøkende til USA enten via sjøveien eller med fly for turistformål.

Søk om ESTA