Visum til San Francisco, California

Publisert: Aug 12, 2019, Redigert: Jul 25, 2019 | Tags: USA Visa, ESTA

Visum til San Francisco, California

Introduksjon

Spør hvem som helst om å besøke San Francisco, og sjansen er stor for at de vil nevne Golden Gate Bridge eller Alcatraz. Men denne byen med 870 000 innbyggere som ligger på 130 kvadratkilometer rundt San Francisco-bukta er så mye mer enn det. Denne guiden er en oversikt over turismeaktiviteter så vel som gir informasjon om hvorvidt du vil behøve et visum til San Francisco.

ESTA eller visum til USA for San Francisco?

Selv om statsborgere av de fleste land trenger et gyldig visum for innreise til San Francisco, er statsborgere av ‘deltagende land’ kvalifiserte for innreise for en periode som ikke overgår 90 dager, for turismeformål eller visse ubetalte forretningsaktiviteter uten et visum, under ‘Visumfritaksprogrammet’ (VWP). For å styrke sikkerhet krever Department of Homeland Security (DHS) (Sikkerhetsdepartementet) at enhver person som ønsker innreise til USA under VWP først må ha sin kvalifikasjon bekreftet gjennom en nettbasert prosess kjent som Electronic System for Travel Authorization (ESTA). En full liste over deltagende land publiseres på nett av DHS.

Forskjellen på ESTA og et visum

En ESTA er ikke et visum. Det er en sikker tjeneste som lar VWP-søkere fullføre og sende inn det påkrevde skjemaet på nett, sammen med et behandlingsgebyr. Systemet sjekker deretter om søkeren faktisk er kvalifisert, og i så tilfellet, vil ESTA-en (gyldig for to år eller til passet utløper, dersom dette skjer først) vil bli godkjent. ESTA bekrefter kun innehaverens kvalifikasjon til innreise i landet under visumfritak-programmet for å delta i turismeaktiviteter eller ubetalte forretningsaktiviteter som å delta på en konferanse. Alle andre aktiviteter, inkludert arbeid, studier, ekteskap eller permanent opphold krever et egnet visum utstedt av en amerikansk ambassade eller konsulat. Selv for turismeformål, er forskjellen på ESTA og et visum betydelige.

For eksempel kan et besøksvisum forlenges utenfor den oppgitte varigheten, mens dette ikke er mulig under visumfritaksprogrammet. For besøkende med et visum, er det ikke nødvendig å søke om en ESTA, og det anbefales sterkt at enhver reisende som er kvalifisert for innreise i landet under VWP, men som ikke er sikker på om det de har tenkt å gjøre der er tillatt under dette programmet, bør heller søke om et egnet visum til San Francisco.

Reiseinformasjon om San Francisco

Kultur

Mye av San Franciscos fargerike historie med hippier, blomsterbarn, åpen kjærlighet, psykedelisk rockemusikk og narkotikascenen er dokumentert rundt i byen. Mens i dag, handler San Francisco mye mer om høyteknologiske digitale oppstarter, Silicon Valley, China Town, internasjonal mat, historisk arkitektur, trikker og moderne severdigheter.

Å reise til San Francisco:

Med sin beliggenhet på den amerikanske vestkysten, vil å fly direkte fra Storbritannia til San Francisco internasjonale lufthavn ta litt over 11 timer. Mange velger å dele en to-ukers ferie, og å legge inn opphold på et par dager på to eller tre reisemål på veien.

Byen er bare 21 km fra flyplassen, og kan enkelt nås med hotell-skyttelbuss, drosje eller byens raske banesystem som kjører fra den internasjonale terminalen.

Å komme seg rundt i San Francisco:

Hvor du en velger å bli i byen, er det raskt og enkelt å komme seg rundt. For hastighet; drosje eller hurtigbane, og bybussene går ofte og er billige. Men når du besøker San Franciscos åser, må det å kjøre med trikkene være favoritt-transporten.

Hva skal du besøke i San Francisco:

Som et av den moderne verdens syv underverk, må Golden Gate Bridge besøkes. Selv om du kan kjøre over broen i drosje, vil å gå eller sykle de 2,7 km over broen aksentuere det enorme ved denne prestasjonen av ingeniørkunst.

Ta en guidet omvisning på Alcatraz. Vil du ta det litt lenger, arrangerer de også kveldomvisninger på denne nifse øya, med sine spøkelser fra fortiden.

Utrolig nok er denne neste den mest besøkte av alle byens severdigheter, og det er enkelt å se hvorfor. PIER 39, ved Fisherman’s Wharf på Beach Street, tilbyr to nivåer med fantastisk utsikt over vannet, sjøløver som soler seg på menneskeskapte øyer, restauranter, kafé-barer, underholdning, shopping og Buktens akvarium. Sett av en ettermiddag.

Andre interessante områder inkluderer 4 000 mål store Crissy Field. Nær broen, denne parken har en strand, restauranter og fiskebrygger, og er svært populær blant lokalbefolkningen for å slappe av, gå tur med hunden og jogging.

Besøk China Town for historien, den livlige atmosfæren, arkitekturen og de kinesiske restaurantene.

For dem med interesse for graffitikunst, ta omvisningen på Mission Street. To kvartaler med fargerike vegger og bygninger, dedikert til graffitikunsten.

California Academy of Sciences har noe for alle aldre. Med sitt naturhistoriske museum, akvarium, planetarium og pingvin-koloni, summer stedet av interesse.

Det er så mange andre steder å besøke, men på et tidspunkt må vi spise.

Lunsj og middag i San Francisco:

Selv om hotellene kan tilby alt du trenger når det kommer til mat, er det alltid hyggelig å gå ut og spise som en av lokalbefolkningen. Nyt en snack til lunsj på rundene dine. Ike’s Place i The Castro lager smørbrød som du aldri har sett dem før. Sam’s Anchor Cafe i Tiburon tilbyr brunsj og burgere, så vel som fantastisk sjømat. Mama’s på Washington Square kan gi deg fransk toast på fem forskjellige måter, omeletter, Egg Benedict og krydret italiensk pølse. Og Ferry Building har restauranter og matboder som kan tilfredsstille den mest kresne gane.

Om kvelden kan du besøke steder som Coqueta for å nyte tradisjonelle spanske retter med utsikt over bukten.

Nob Hill Cafe spesialiserer seg på tradisjonelle italienske retter, og begynner å bli travel rundt klokka fem på ettermiddagen.

Gracias Madre tilbyr vegetarianske og veganske måltider forberedt på meksikansk vis.

Sammendrag

Selv om de (veldig like) temaparkene i Florida fortsatt er en magnet for så mange turister, er det å besøke San Francisco unikt i seg selv. Historien, både gammel og moderne, plasseringen i bukten, arkitekturen, kulturen og maten, gjør den til et favorittreisemål for dem som vil utforske en ekte amerikansk by.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA