Visum til Seattle, Washington

Publisert: Oct 14, 2019, Redigert: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, USA-visum

Visum til Seattle, Washington

Å besøke Seattle

Seattle er perlen på den nordvestlige stillehavskysten og et fortjent populært turistreisemål hele året. Det er et sted med rik historie, som konsekvent rangeres blant topp fem raskest voksende byer i USA, og har mye å tilby til alle typer turister. Å besøke Seattle vil gi deg uforglemmelige minner om severdigheter fra flere århundrer, kunst og kultur fra hele kloden, idrettsarrangementer i verdensklasse, slående kystlandskap og enhver annen ingrediens som utgjør en drømmeferie. Les videre for våre topp reisetips og informasjon om hvorvidt du vil trenge et visum til Seattle eller en ESTA.

Visum til USA eller ESTA – få kunnskap om forskjellene før du besøker Seattle

Mange som planlegger en tur til Seattle for første gang er forvirret når det gjelder hva slags dokumentasjon de trenger i tillegg til passet sitt. De er ikke sikre på om de trenger et visum eller ikke, og de har antageligvis også hørt om noe som kalles ESTA, men kjenner ikke til forskjellene mellom ESTA- og visumkrav, eller vet om det faktisk er en forskjell, ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er IKKE et visum. Det er et reisekrav som kun gjelder for borgere av visse land, som har tillatelse til å reise til USA uten et visum, under visumfritaksprogrammet. Listen over deltagende land kan finnes på nett siden til Department og Homeland Security, og formålet med ESTA er å bekrefte at alle reisende som planlegger å ankomme uten et visum er kvalifisert for dette. Reisende fra et av disse landene som ankommer uten et visum, kan bli i maksimalt 90 dager, for turismeformål, eller for enkelte begrensede forretningsaktiviteter. For alle andre formål, slik som arbeid, studier eller ekteskap, er et passende visum påkrevd. Kort sagt, hvis du trenger et visum til Seattle, trenger du ikke en ESTA; hvis du ikke trenger et visum, trenger du en ESTA.

Å søke om en ESTA

En viktig forskjell mellom ESTA- og visumsøknader er at mens visum søkes om personlig ved en amerikansk ambassade eller et konsulat, får man ESTA på nett via nettsiden til Department of Homeland Security. Bare oppgi den påkrevde informasjonen, fullfør betalingen og vent på at systemet skal sjekket at du er kvalifisert til å reise uten et visum. Du vil motta beskjed kort tid etter. En ESTA er gyldig i to år, så for alle ytterligere reiser til USA innen denne perioden, trenger du ikke å søke om en ny ESTA. Men om formålet for eisen din ikke tilfredsstiller betingelsene i visumfritaksprogrammet, må du søke om et visum for å besøke Seattle.

Seattles historie: robusthet og oppstandelse

Amerikanske urinnvånere hadde kultivert og bosatt områdene i moderne Seattle i nesten fire årtusen for de første europeiske nybyggerne ankom. Vekten og styrken fra disse utallige årene er nesten til å ta og føle på i byens atmosfære, og reflekteres i dens utholdenhet. Seattle gikk gjennom oppgang og forsømmelse i flere økonomiske boomer, som tømmerindustrien eller gullrushet; den ble hardt truffet av Panikken i 1893 og av Den store depresjonen; men den holdt ut, og står fortsatt sterkt. I dag har byen blomstrende luftfarts- og teknologiindustrier, som holder den attraktiv og frisk. De nesten 700 000 innbyggerne bor i et frodig område av åser på omtrent 217 kvadratkilometer. Det tempererte marineklimaet sørger for komfortable sesonger uten ekstremvær.

Landemerker av metall og glass

Du har få andre valg enn å starte utforskningen din av Seattle med den berømte Space Needle. Landemerket er nødvendig å få med seg, og tilbyr fantastisk, 360° utsikt over byen horisont og de omkringliggende fjellene, sammen med sjarmerende og utsøkte spisemuligheter på imponerende 184 meter oppe i luften. Rett ved siden av Space Needle er Chihuly Garden and Glass, et monumentalt syn i seg selv. Laget av den verdensberømte glass-skulptøren Dale Chihuly, Glasshuset vil da pusten fra deg med sine 30 meter med farget glass som veksler mellom gult, rødt og ravgult.

Museer og kunst

Hvis du planlegger å besøke Seattle om vinteren og været ikke er så vennlig, er det fortsatt nok å velge mellom. Byens rike samling av museer har noe for enhver smak. Det Frank Gehry-designede Museum for populærkultur vil senke deg ned i røttene til moderne musikk og kunst, med en sunn dose av lokal stolthet (Nirvana? Jimi Hendrix?) Du kan til og med skape din egen signatur Seattle-lyd i museets berømte lydlabb. Museet for historie og industri dokumenterer Seattles rike arv og forteller historiene om de prominente personene som bygget den til kronjuvelen den i dag er på den nordvestlige stillehavskysten. For en eklektisk samling av kunst – amerikanske urinnvånere, Warhol og Pollock under samme tak – sørg for å sette av tid til Seattles kunstmuseum, og ta også turen forbi den gratis, alltid åpne Olympiske skulpturparken, der moderne skulptører viser verkene sine på stranden.

Natur i og utenfor byen

Du trenger ikke dra for langt utenfor byen for å se de mest eksotiske dyr: Woodland park Zoo og Pacific Science Centre vil blende deg med sine samlinger av dyre- og insektarter fra hele kloden. Seattle Aquarium gir et fantastisk bilde av marineliv brakt sammen i en 120 000 gallon tank på Pier 59. Du kan komme deg rundt kystlinjen på en Washington State-ferge, eller fly over området i et sjøfly for å oppleve Seattles rå natur på nært hold.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA