Visum til New Orleans, Louisiana

Publisert: Oct 14, 2019, Redigert: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, USA-visum

Visum til New Orleans, Louisiana

Introduksjon

Hvis du liker flott mat, flott musikk og en levende kulturell opplevelse, er New Orleans stedet for deg. Når du besøker New Orleans vil du oppleve synet, lyden og smaken av én av verdens unike byer. Denne guiden gir en kort oversikt over turistaktiviteter så vel som informasjon om du vil behøve en ESTA eller et visum til New Orleans..

ESTA eller visum til USA for å besøke New Orleans?

Vet du ikke om du trenger en ESTA eller et visum til New Orleans? Hvis du planlegger å besøke New Orleans for forretninger, fritid, et familiebesøk eller for å arbeide, må du skaffe deg en gyldig reiseautorisasjon som gir deg innreise til USA for formålet gitt i visumklassifikasjonen du har søkt om. Det eneste unntaket for visumreglene gis til statsborgere eller borgere av et utvalgt antall land, gjennom visumfritak-programmet, VWP. Visumfritaksprogrammet pleide å være administrert manuell ved innreise til USA, men denne prosessen har nå blitt automatisert via registrering av Electronic System for Travel Authorization, eller ESTA, for å kunne sikkerhetsklarere reisende før avreise fra opprinnelsesstedet deres. Visumfritak-programmet er kun tilgjengelig for besøkende som planlegger å besøke USA for turisme, forretninger, overgang eller medisinske formål.

Hva er forskjellen på ESTA og et visum?

Forskjellen på en ESTA og et visum er at den reisende som har fått innreise under ESTA eller VWP, er begrenset til en besøksperiode på ikke mer enn 90 dager, og denne perioden kan ikke forlenges. Et turistvisum kan forlenges, gitt at søkeren tilfredsstiller kriteriene for klassifiseringen på visumet søkt om i forlengelsen. En annen forskjell på ESTA og visum, er at kun de med e-pass kan søke, selv om de er statsborgere av land som er medlem i VWP. Dette er tilfelle fordi de avanserte biometriske dataene som et e-pass inneholder, er integrert med ESTA for å sikre tryggere grenser. De som planlegger å besøke USA og som er statsborgere av VWP-land, anbefales å søke om ESTA-klarering på nett, før de konkluderer reiseplanene sine. Selv om ESTA typisk gir umiddelbar respons, er det mye tryggere å fullføre en ESTA-søknad så snart du vet at du er klar til å bestille reisen din. Din godkjente ESTA vil ha en varighet på to år fra utstedelsesdatoen. Flere besøk under to-årsperioden er tillatt. Hvis du har mottatt din ESTA eller ditt visum til USA for New Orleans, kan du forberede besøket ditt.

Musikken i New Orleans

For mange er New Orleans jazzens hjem. For å høre og oppleve jazz, drar de fleste besøkende til klubbene på Bourbon Street og i Det franske kvarteret. Bortsett fra jazz, er New Orleans en by som har mange andre musikalske stilarter som har vokst frem fra dens rike kulturblanding. Nær Det franske kvartalet er Frenchmen Street, New Orleans musikalske distrikt. Hvis du har mulighet til å besøke noen av klubbene på Frenchmen Street, vil du få en musikalsk nytelse. Uansett hvilken musikksmak du har, kan du høre og oppleve et bredt utvalg av musikalske stilarter. Et annet sted å besøke er den berømte Louis Armstrong Park. Parken er ofte vertskap for gratiskonserter der du kan høre på og danse til live-musikk. Byen er også hvert år vertskap for New Orleans Jazz & Heritage Festival, lokalt kjent som Jazz Fest.

Det franske kvartalet

Det historiske franske kvartalet ligger på noen av de høyeste områdene i New Orleans. I tillegg til å være den eldste delen av byen, er det også regnet som å være byens kulturelle knutepunkt. De lokale kjenner området som ‘Kvartalet’. Kvartalet er en blanding av stilene og innflytelsene fra amerikanske, spanske, franske og kreolske folk. Med sine mange butikker, klubber, restauranter og severdigheter, tilbyr dette livlige området besøkende muligheten for å hygge seg. Hvis du vil se severdighetene i Det franske kvartalet og gjøre det meste ut av tiden din, er det et utvalg av omvisninger tilgjengelige. Enten interessene dine er 1700-talls arkitektur, de hjemsøkte husene eller de populære barene, er det noe for alle der.

Å se severdighetene

Hvis du ønsker å se severdighetene i New Orleans, tilbyr byen et utvalg av måter å komme seg rundt på. Den tilbyr alt fra sykler og sykkeldrosjer, drosjer og limousiner, til fergen og trikkene. Ønsker du et saktere tempo, kan du også se byen til fots.

En flott måte for deg å se New Orleans, er med trikk. Siden 1800-tallet, har trikkene i New Orleans vært en viktig del av opplevelsen av byen. Den har fem trikkelinjer. St Charles-linjen er den lengste. Med over 150 års funksjon, er det den eldste kontinuerlig fungerende trikkelinjen i verden. Over mer enn 21 km, kjører de gamle trikkene gjennom noen av de eldste delene av byen, og passerer velkjente landemerker og monumenter. Hver trikk som kjører på linjen, er et historisk landemerke. Byens andre trikkelinjer er Canal Street-linjen, Riverfront-linjen, og de moderne Rampart/St Claude-linjen og Loyola-linjen. Canal Street-linjen tar både lokale og besøkende på en ni km lang rute gjennom byen. Med de to forgreningene kan du besøke steder som byparken, de historiske kirkegårdene og New Orleans kunstmuseum. Hvis du ankommer med buss eller tog, har du Loyola-linjen. Åpnet i 2013, tar linjen deg fra Union-passasjerterminal inn i hjertet av byen og til dens større hoteller.

Konklusjon

Hvis du vurderer å besøke New Orleans, har byen mye å tilby. Med sin historiske arkitektur, den flotte maten og den fantastiske musikken, er det den enkelt å nyte den rike og levende kulturen. Før du begynner å pakke bagasjen din, sørg for at du har riktig reiseautorisasjon, og at din ESTA- eller visumsøknad har blitt godkjent.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en nødvendig reiseautorisasjon for kvalifiserte reisende som kommer inn i USA med land, luft eller sjø for besøk på mindre enn 90 dager.

Søk om ESTA