Visum til Nevada

Publisert: Apr 17, 2019, Redigert: Mar 28, 2019 | Tags: USA visa, USA visa krav, US visa-søknad

Introduksjon

Denne artikkelen gir informasjon om hvordan individer som reiser i forretnings- eller turismeøyemed kan anskaffe seg en ESTA eller et visum til Nevada.

Oversikt over visum og ESTA

Før du ankommer Nevada fra et annet land, forsikre at du forstår Visumfritaksprogrammet (VWP) og hvordan det fungerer. I grunnprinsippet tillater VWP statsborgere fra de deltagende landet å reise til Nevada uten visum i 90 dager eller mindre, men disse individene på møte visse krav før de reiser. Disse kravene inkluderer å ha et gyldig elektronisk pass under hele reisen din til og fra Nevada. I tillegg, for å reise uten et visum, må du skaffe deg godkjenning gjennom Electronic System for Travel Authorization (ESTA) før du går om bord i ditt fly eller sjøfartøy, du må være en godkjent bærer og også ha en returbillett som fastslår at du har returbillett til et land hvor som helst utenfor USA.

Du kan også få turistvisum til Nevada. Et turistvisum er også kjent som et visum i kategori B. Du vil måtte fylle ut et søknadsskjema kalt DS-160, og skaffe et passbilde. Du vil også måtte sette opp et intervju, som vanligvis vil finne sted ved det amerikanske konsulatet eller den amerikanske ambassaden i landet du bor i. Når du setter opp avtalen din på ambassaden, vil du måtte betale søknadsgebyret for DS-160 på 160 dollar, som er ikke-refunderbart.

Når du planlegger din reise til Nevada, husk at du ikke har tillatelse til å jobbe for en arbeidsgiver i USA mens du reiser på et visum i kategori B, eller med visumfritak.

ESTA-visumfritak-program (ESTA)

Visumfritak-programmet er designet for å forenkle innreise til USA for passinnehavere fra land med visumfritak uten behov for å søke om et visum. Alle som har til hensikt å besøke Nevada i for en periode kortere enn 90 dager, enten for forretninger, turisme, å motta medisinsk behandling eller for overgangsformål, kan være kvalifisert for ESTA-visumfritak. Et ESTA-visumfritak er gyldig i opp til to år etter utstedelsesdatoen eller datoen den reisendes pass utløper, avhengig av hva som kommer først. Noen ytterligere krav må møtes for at et individ skal kunne være kvalifisert for ESTA-visumfritaksprogrammet, disse er som følger:

Tillatte forretningsformål

  • Konsultering med forretningsforbindelser
  • Deltagelse på en profesjonell, forretnings-, forsknings- eller utdanningskonferanse eller -kongress
  • En periode med opplæring som ikke overstiger 90 dager og som du ikke vil motta godtgjørelse for (bortsett fra for tilfeldige utgifter under ditt besøk)
  • Kontraktsforhandling

Tillatte turismeformål

  • Turisme og fritid
  • Ferie
  • Å besøke slektninger eller venner
  • Å motta medisinsk behandling
  • Deltagelse på sosiale arrangementer arrangert av tjeneste-, brorskaps- eller sosiale organisasjoner
  • Å delta som en amatør (der ingen betaling mottas) i idretts-, musikk- eller lignende konkurranser og arrangementer
  • Å delta på et kort studiekurs i adspredelsesøyemed som ikke regnes opp mot en grad, slik som et fire-dagers malekurs mens på ferie

Reise ikke tillatt under visumfritak-programmet

  • Akademiske studier som regnes opp mot en grad
  • Betalt ansettelse
  • Å arbeide som utenlandsk journalist, enten for TV, presse, radio, film eller andre medier.

Ytterligere krav

  1. Besøkende må være autorisert under ESTA-regelverket til å reise uten et visum til USA for enten turisme- eller forretningsformål (ESTA er Department of Homeland Security (DHS) (Sikkerhetsdepartementet), Customs and Border Protection (CBP) (Toll- og grensebeskyttelse) sitt automatiserte system på nett som bestemmer hvorvidt en person er kvalifisert for innreise i USA.
  2. Kun individer som reiser med en godkjent tur-retur sjø- eller flyreiseplan kan komme inn i USA med en ESTA.
  3. For å bli godkjent for en ESTA kan et individ ikke ha noen tidligere grenseavvisninger, så enhver som har fått en tidligere søknad om visum til USA avvist vil ikke være kvalifisert.
  4. Du må være innehaver av et elektronisk pass.

Forretningsvisum, turistvisum og besøksvisum

Individer som ikke er kvalifisert for et ESTA-visumfritak, eller som planlegger å bli i USA i en periode lenger enn 90 dager, vil behøve et B2 turistvisum, B1 forretningsvisum eller et B1-B2 besøksvisum. Disse er separate kategorier av besøksvisum, klassifisert i henhold til årsaken for besøket.

  • Kategori B1 - gjelder for individer som besøker for forretningsformål, møter med forretningsforbindelser eller for å avgjøre en eiendomssak.
  • Kategori B2 - gjelder for fritid, turisme, ferier og andre grunner for besøk.

Å søke om et visum

Når man søker om et visum, må en fast prosedyre følges. Prosedyren kan variere avhengig av bostedslandet ditt.

  1. Først må nettsøknadsskjemaet for visum, DS-160, fylles inn. Etter at søknaden er vellykket fullført, kommer du til bekreftelsessiden; du må skrive ut denne, da det er vesentlig å ta den med deg på intervjuet.
  2. Så må du bestille et intervju. Du må arrangere en avtale for et intervju for et visum på den amerikanske ambassaden eller konsulatet i ditt bostedsland. Så må du vente på en telefon fra ambassadens visumfunksjonær. Det er ingen fastsatt tid for når du vil motta en telefon fra visumkontoret; den kan komme til enhver tid og avhenger av faktorer som visumkategorien, hvor du er og årstid; derfor anbefales du å søke om ditt visum i god tid på forhånd..
  3. Inkluder de påkrevde dokumentene: a) et gyldig pass, b) bekreftelsessiden for skjema DS-160, c) betalingskvitteringen for søknadsgebyret, d) et nytt passbilde.

Etter spørrerunden i intervjuet, vil visumfunksjonæren bestemme hvorvidt du er kvalifisert. I tillegg til visumintervjuet ditt, kan du bli bedt om å fremlegge ytterligere dokumentasjon om påkrevd, så det anbefales å være forberedt på dette. Når ditt visum har blitt godkjent må du betale det gjeldende utstedelsesgebyret for ditt visum; og du vil så motta passet og visumet ditt kort tid etter.

Reiseinformasjon om Nevada

Størsteparten av folk reiser fra hele verden for å besøke denne velkjente internasjonale «Verdens underholdningshovedstad». Las Vegas, som dette refererer til, har høye rangeringer for sin underholdning for voksne, fancy kasinoer, nattklubber og restauranter.

Noen av de populære kasinoene å besøke er «The Mirage», med sitt frodige, tropiske kasino, men også for vulkanen som har utbrudd med «flamme og lava»-show hver kveld. «The Bellagio» er et luksushotell med fontener som danser til musikk. Vil du reise til et annet land? Prøv å dra til «The Venetian», et hotell og kasino med italiensk tema, der du kan ta en gondoltur gjennom Italias gater! Vel, egentlig gjennom hotellområdet, som er fantastisk. Hvor du enn snur deg i Las Vegas, vil du finne ett av de mange «tema»-kasinoene hvor du kan putte lykke-dollaren eller 25-centen i en spilleautomat. Ikke glem å få med deg ett av de mange showene som tilbys i Las Vegas, inkludert det populære bror og søster-showet kjent som «Donnie og Marie». Det er mange andre aktiviteter innen Las Vegas-området som ikke bare er begrenset til gambling, shopping eller å spise på en «alt du kan spise»-buffet.

Konklusjon

Nevada har mye ørken å utforske. Camping, gåturer, fisking og båtturer på den nærliggende Lake Mead er noen av utendørsaktivitetene man kan glede seg over. Har du mer eventyrlyst? Ta en tur i en varmluftballong, prøv Richard Pettys nybegynneropplevelse og kjør racerbilløp. Hva med et besøk til History Channels populære TV-show «Pawn Stars»? Du vil kanskje se skuespillerne under filminnspilling. Det er mer enn nok av ting å gjøre i Las Vegas i tillegg til gambling, show, shopping og nattklubber til å imøtekomme alles smak og budsjett.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Søk om ESTA

ESTA er en obligatorisk reiseautorisasjon for besøkende til USA enten via sjøveien eller med fly for turistformål.

Søk om ESTA

Tweets

Innlegg