Visum til Chicago, Illinois

Publisert: Sep 22, 2019, Redigert: Nov 09, 2019 | Tags: ESTA, USA-visum

Visum til Chicago, Illinois

Introduksjon

Chicago, som en gang var et lite fort på Chicago River, er nå den tredje største byen i USA. Byen er velkjent for sine museer og fantastiske arkitektur, men den er ikke bare kjent for dette. Alle som besøker Chicago vil enkelt merke at følelsen av å være på reise vil varme dem opp. De hyppige, skarpe vindkastene, den fantastiske utsikten over Lake Michigan, de varme somrene og iskalde vintrene, blant andre interessante fakta, summeres opp for å definere Chicago som det ultimate reisemålet. Formålet med denne guiden er å gi reiseinformasjon, så vel som å hjelpe reisende bestemme om de trenger en ESTA eller et visum til Chicago.

ESTA eller et visum til USA for Chicago?

ESTA er et søknadssystem på nett for statsborgere i 39 land i visumfritaksprogrammet. ESTA er et visumfritak som lar reisende besøke USA i opp til 90 dager for turisme, forretninger, overgang og medisinske formål. Hvis reisende ikke er kvalifiserte for en ESTA, vil de trenge et visum for Chicago. En visumsøknad tar vesentlig lengre tid, og krever et personlig intervju på et amerikansk konsulat eller en ambassade.

The Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

ESTA ble etablert in 2009 for å lette reiserestriksjoner til USA for mange europeiske land. Å søke om en ESTA er enkelt og rimelig, bare sjekk på nett på https://offisielle-esta.no/visa-waiver-programmet/ for å se om landet du har statsborgerskap i og passet ditt kvalifiserer for en ESTA..

Hvis du kvalifiserer for en ESTA, trenger du bare å søke på nett og fylle inn et skjema på nett. I de fleste tilfeller er godkjenning eller avvisning nesten umiddelbart, men vi foreslå fortsatt at reisende søker tidlig. Når godkjent, er din ESTA gyldig i to åer, eller til den datoen passet ditt utløper, avhengig av hvilken dato som kommer først.

Visum til USA

Et visum er et dokument utstedt av en amerikansk ambassade eller et konsulat utenlands for å tillate utenlandske statsborgere å søke om innreise til USA. Hvis landet du er statsborger av ikke er i visumfritaksprogrammet, vil du mest sannsynlig trenge et visum til Chicago.

Forskjellige typer visum er tilgjengelige avhengig av formålet for besøket ditt, og hvor lenge du vil blir. Et visum kan være gyldig for flere innreiser, eller bare et begrenset antall innreiser. Det kan ta lang tid å få et visum, så du bør sjekke med din lokale amerikanske ambassade eller konsulat for å sørge for at ditt visum kan utstedes i tide for reisedatoen din. Individer som har fått sin ESTA godkjent eller et gyldig visum til USA kan starte med reiseplanleggingen sin.

Severdigheter og ting å gjøre i Chicago

Chicago tilbyr mange fengslende severdigheter som inkluderer strendene til Lake Michigan, museer, dyrehager og manifestasjoner av fantastisk arkitekturdesign. Buckingham-fontenen er et berømt symbol på Chicago, som ligger i Grant park, mens Frank Lloyd Wright Preservation Trust er et arkitekturisk sted turister kan se i Oak Park. Brookfield Zoo og Lincoln Park Zoo er de store dyrehagene, Museet for vitenskap og industri og Field naturhistoriske museum er noen av de beste museene i verden. Du kan også underholde deg selv ved å gå på komishow på de berømte komiklubbene, eller ved å ta dagsturer rundt i byen med enten båt eller buss.

Hvor skal du bo og spise

Opphold i Chicago er ikke noe problem, da det er nok av overnattingsalternativer fra budsjett til eksklusive priser for herberger, utleieleiligheter og hoteller. Noen av de luksuriøse hotellene som tilbyr kvalitetsgjestfrihet inkluderer Peninsula Hotel og Intercontinental Hotel Chicago. DeWitt Place-leiligheter og andre herberger slik som ISHP Chicago Hostel og Urban Holiday Lofts er noen av de bra stedene å bo for turister i Chicago.

En annen god ting er at å finne mat og drikke ikke er et problem i Chicago. Det er nok av restauranter rundt i gatene som vil introdusere deg til de søte Chicago-delikatessene. Lunsj på Alinea eller til og med smultringer på Doughnut Vault vil være flott for enhver turist som besøker byen, og la oss ikke glemme kveldsøyeblikkene på 404 Wine Bar og Andy’s Jazz bar, blant andre eksklusive barer og klubber.

Å komme seg rundt og shopping i Chicago.

Turister som besøker Chicago kan enkelt manøvrere seg gjennom byen i leid eller egen bil, da alle de navngitte gatene har nummer som indikerer hvor de er. Noen av bilutleiefirmaene som enten kan finnes på flyplassene eller inne i byen er Thrifty, Dollar og Enterprise. Tog og busser tilbyr offentlig transport i Chicago. Chicago Transit Authority er hovedleverandøren av offentlig transport, og betjener alle El-bussene og noen tog, mens togene på Blå linje og Rød linje kjører 24 timer i døgnet.

Kjøpesentre, markeder og butikker har alt man trenger å kjøpe i Chicago. Noen av de større kjøpesentrene er 900 North Michigan Shops og Magnificent Mile, men du kan også handle gaver på Accent Chicago, klær på Akira, og besøke Abraham Lincoln-bokhandel for å slukke kunnskapstørsten din.

Å besøke Chicago er generelt en god idé hvis du ser etter et interessant turistreisemål. Nesten alt er fascinerende, fra plasseringen av byen på breddene av Lake Michigan, fantastisk mat, overnattingssteder og det behagelige været mesteparten av året. Med alt dette vil du ikke bli skuffet på tur i Chicago.

Tips

  • Dersom du allerede har et gyldig visum til USA, trenger du ikke søke om ESTA.
  • Søk alltid tidlig.
  • Sjekk at detaljene på visumet ditt er korrekte før du forlater ambassaden.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Norge eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA