Når skal du søke om ESTA?

Publisert: Oct 10, 2018, Redigert: Apr 09, 2019 | Tags: ESTA Application Time, ESTA Status, ESTA Application Guide

Å avgjøre når du skal søke om ESTA gir søkere en god idé om når de bør begynne på ESTA-søknaden. Hvis godkjent, innvilges ESTA for en periode på to år, eller til passets utløpsdato, den av de som kommer først. Men hvis en søker planlegger flere korte turer til USA i løpet av to år, kan det hende at det er bedre for søkeren å vente til avreisedato for første tur før søknad om ESTA sendes inn.

Alternativt, hvis en søker kun planlegger én tur til USA i løpet av de neste to årene, kan søkeren sende inn søknaden når han/hun vil så lenge ESTA-søknaden sendes inn senest 72 timer før avreise, siden dette er den maksimale tiden CBP bruker på å behandle ESTA-søknader.

Søkere som vil søke om ESTA timer før avreise til USA, risikerer å få avbrutt reiseplanene hvis søker får avslag på innreise til USA på grunn av et ventende eller avslått ESTA. Besøkende til USA sitt ESTA blir sjekket før ombordstigning på fly til USA samt ved ankomst til destinasjonen i USA.

Dersom en ESTA-søknad er avslått, må det søkes visum til USA hvis de vil reise inn i USA. Men for å være på den helt sikre siden, anbefales det at besøkende til USA søker om ESTA minst åtte uker før avreise til USA i tilfelle det skulle oppstå uforutsette hendelser med godkjennelsen av ESTA. Dette gir personer med avslått ESTA rundt åtte uker til å søke om visum til USA, som vanligvis tar alt fra fire til seks uker å behandle avhengig av søkers valgte ambassade og personlige omstendigheter.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en nødvendig reiseautorisasjon for kvalifiserte reisende som kommer inn i USA med land, luft eller sjø for besøk på mindre enn 90 dager.

Søk om ESTA