Kan jeg fornye ESTA?

Publisert: Sep 10, 2018, Redigert: Sep 05, 2018 | Tags: ESTA fornyelse, ESTA utløp, ESTA

Hvis du lurer på hvordan du fornyer en ESTA-søknad, tillater ikke USAs toll- og grensekontroll for tiden fornyelse av ESTA-søknaden gjennom visa waiver-programmet. Så hvis du har sjekket status på ESTA-søknaden og statusen er enten «søknad utløpt» eller «søknad finnes ikke», må du sende inn en ny ESTA-søknad. På samme måte må du søke om ESTA på nytt hvis du nylig har fått nytt pass. Siden ESTA er en elektronisk reiseautorisasjon, må du fullføre søknaden på nett og betale gebyret. Aktive eller utløpte ESTA-søknader kan ikke forlenges.

Bør jeg fornye ESTA?

Besøkende til USA misforstår ofte reglene om fornyelse av ESTA-søknader unødvendig. Det er kun nødvendig å fornye ESTA hvis det utløper før avreisedatoen til USA. Å skaffe nytt ESTA tilbakestiller ikke antall dager du kan bli i USA, det vil heller ikke bli favorisert av grensevaktene som vurderer din forespørsel om å reise inn i USA.

Må jeg vente til ESTA utløper for å søke på nytt?

Nei, du kan søke om nytt ESTA selv om du har en aktiv autorisasjon. Du kan søke om nytt ESTA før eller etter utløpsdatoen på din eksisterende autorisasjon.

Jeg søker på nytt, men får et varsel om en eksisterende søknad, hva skal jeg gjøre?

Hvis du søker om et nytt ESTA mens den tidligere ESTA fortsatt er gyldig, får du en systemvarselsmelding som sier at «En gyldig, godkjent søknad med mer enn 30 gjenstående dager ble funnet for dette passet. Å sende inn søknaden krever betaling, og da vil den eksisterende søknaden kanselleres Hvis du vil fortsette med å overskrive din tidligere søknad, kan du fortsette og din tidligere ESTA utløper umiddelbart, og den nye ESTA-søknaden knyttes til passinformasjonen. Når ESTA er godkjent, er det gyldig i to år fra godkjennelsesdato eller passets utløpsdato, den datoen som kommer først. ESTA kan brukes til flere besøk i løpet av denne toårsperioden, så lenge ikke oppholdet overstiger 90 dager totalt, og at du ikke anses av CBP som en som prøver å bosette seg i USA ved å misbruke visa waiver-programmet.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA