Innreise til USA over land

Publisert: Feb 26, 2021, Redigert: Feb 26, 2021

Introduksjon

De fleste Visumfritakskvalifiserte (Visa Waiver Program) (VWP) reisende besøker USA via kommersiell luftfart eller med skip, eller via land. De som ankommer over land, gjør vanligvis dette ved å krysse inn i USA over den kanadiske grensen, eller, om enn sjeldnere, over den meksikanske grensen. Denne artikkelen vil undersøke kravene for disse reisende når de reiser inn i eller ut av USA over land, og se på noen av komplikasjonene som kan oppstå når man blander reise over land med reise med fly eller skip.

Hva om jeg krysser den kanadiske grensen med USA uten en ESTA?

Reisende som innehar pass fra Visumfritaksland som reiser inn i USA over den kanadiske grensen vil ikke trenge en ESTA. De vil derimot måtte fylle ut et papir-basert I-94 skjema på grensen mellom landene. Listen over land-, ferje- og tog-krysningspunkter fra Canada til USA, kan  finnes her.

Hva om jeg har en ESTA men reiser allikevel inn i USA over land via Canada?

Reisende med en ESTA vil oppleve en enklere innreise til USA, da de ikke vil være påkrevd å fylle ut et I-94 skjema på grensen mellom landene. Å fullføre en ESTA-søknad på nett vil ta kortere tid enn å fylle ut et papirskjema, selv om det kan ta opptil 72 timer å få en godkjenning, så reisende anbefales derfor å søke før de kjører til den amerikanske grensen.

Hva er et I-94 skjema?

Det er to typer I-94 skjemaer, og bruken deres er kun for å behandle ankomsten til ikke-amerikanske statsborgere til USA over land. Én type skjema er spesifikt for reisende fra VWP-kvalifiserte land, dette skjemaet kalls Skjema I-94 Visumfritatt ikke-immigrant registrering av ankomst/avreise (Form I-94W Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Record) Det andre skjemaet er for ikke VWP- og ikke-amerikanske reisende og kalles Skjema I-94 Registrering av ankomst/avreise (Form I-94 Arrival/Departure Record).

Reisende som reiser inn i USA med fly eller båt vil ikke måtte fullføre noen av I-94 skjemaene, de trenger heller bare en ESTA eller et amerikansk visum.

Hvilken informasjon må oppgis på et I-94 skjema?

Et I-94W skjema fanger opp den samme informasjonen og har de samme spørsmålene som en ESTA-søknad. Derfor er det fornuftig for Visumfritakskvalifiserte reisende å fullføre en ESTA-søknad på nett, før de reiser inne USA over land, heller enn å fylle ut et papir I-94W skjema på grensen.

Hva om jeg reiser fra USA over land?

Reisende som reiser fra USA over land må returnere gjenparten nederst på I-94W skjemaet sitt, kalt «Registrering av avreise». Registreringen av avreise må returneres før datoen for tillatt opphold skrevet på I-94W. Registreringen av avreise inneholder havn, dato, transportør og flyvningsnummer/Skipsnavn for den reisendes avreise. Denne må returneres eller gis til amerikanske grensemyndigheter når man krysser den kanadiske grensen.

Hva om jeg reiser fra USA med fly eller skip?

Hvis du reiser fra USA med skip eller fly etter å ha ankommet over land, må du fortsatt beholde din registrering av avreise, du vil derimot sannsynligvis ikke bli bedt om å returnere den, da alle kommersielle luft- og hav-transportører har en digital registrering av avreisen din, og deler denne med amerikansk Tollvesen og grensebeskyttelse (U.S. Customs and Border Protection) (CBP).

Hva om jeg glemmer å returnere min I-94W?

Hvis du glemte å returnere din I-94W, vil du måtte sende den til leverandøren som assisterer CBP med behandling av ankomst- og avreisedata, sammen med bevis på at du forlot USA før varigheten på ditt tillatte opphold utløp. Ikke send I-94W til din lokale ambassade. Den gjeldende adressen for dette selskapet kan finnes på følgende lenke: https://help.cbp.gov/s/article/Article-752?language=en_US. Du vil mest sannsynlig ikke motta bekreftelse på at registreringen din er oppdatert. Hvis din neste ESTA-søknad avvises av hva som synes å ikke være noen grunn, er det mest sannsynlig på grunn av at du ble for lenge sist gang. Dette kan komme til realisering under et visumintervju, der en representant for ambassaden eller konsulatet kan gi deg beskjed om grunner for tidligere avvisninger av amerikanske visum- eller ESTA-søknader.

Hva slags type bevis viser at jeg ikke ble lenger enn datoen på min I-94W?

Reisende bør oppgi lesbare kopier av følgende typer bevis, da originale kopier ikke vil sendes tilbake. Følgende bevis må også følges med en skriftlig forklaring, på engelsk, av grunnene for hvorfor I-94W ikke ble returnert, samt inneholde et sammendrag av den reisendes bevegelser og aktiviteter etter å ha forlatt USA.

  • Det originale boardingkortet du brukte for å reise fra USA, Canada eller Mexico, eller annet territorium du kjørte til etter ditt besøk i USA.
  • Kopier av hele passet ditt, som viser passinformasjonen din, sammen med ankomst- og avreisestemplene for dine besøk til USA og nærliggende territorier.
  • Lønnsslipper som viser at du tjente en inntekt i løpet av den tiden du returnerte fra USA innen din tillatte oppholdsvarighet.
  • Bank- eller kredittkortutskrifter som viser at du utførte transaksjoner utenfor USA etter besøket ditt.
  • Skoleutskrifter eller bevis på deltagelse som beviser at du hadde forlatt USA på det tidspunktet du påstod.

Hva om jeg reiser inn i USA fra Mexico??

De samme reglene og prosedyrene ovenfor gjelder for VWP-reisende som ankommer over land fra Mexico.

Konklusjon

VWP-kvalifiserte reisende som reiser inn i eller ut av USA over den kanadiske eller meksikanske grensen trenger ikke søke om en ESTA, men å gjøre dette vil fremskynde CBPs behandling av ankomsten deres ved landegrenser. Papirbaserte I-94W skjemaer kan forårsake komplikasjoner, derfor bør reisende være oppmerksomme på tidssparende aktiviteter, slik som å søke om en ESTA, heller enn å fylle ut et I-94W på grensen, og planlegge tilsvarende med andre deler av reiseplanen deres i USA eller Nord-Amerika.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en nødvendig reiseautorisasjon for kvalifiserte reisende som kommer inn i USA med land, luft eller sjø for besøk på mindre enn 90 dager.

Søk om ESTA