Hvorfor har ikke min ESTA blitt levert?

Publisert: Nov 25, 2019, Redigert: Nov 25, 2019 | Tags: ESTA-status, ESTA-behandling, ESTA-levering

Introduksjon

Nylige endringer i behandlingen av ESTA-søknader har resultert i økte behandlingstidlinjer hos Customs and Border Protection (CBP). Praktisk talt alle ESTA-søknader avgjøres innen 72 timer. Selv om umiddelbare avgjørelser fortsatt er vanlige, leveres mange avgjørelser nå via e-post, på et tidspunkt fra et par timer til et par dager etter at en søknad er innsendt. Søkere vil varsles via e-post om den gjeldende statusen på søknadene deres. Reisende som finner at de venter på en avgjørelse om sine ESTA-søknader, bør gjøre seg kjent med de forskjellige ESTA-søknadsstatuser. I tillegg til å motta oppdateringer via e-post, kan søkere også sjekke status på ESTA-søknader online hvis du ennå ikke har mottatt din ESTA eller det har gått et par dager siden du mottok en oppdatering om din ESTA-søknad.

Hva er grunnene til at min ESTA ikke har blitt levert?

  • Søknaden din er fortsatt på vent, og blir behandlet under normale forhold
  • Du oppga ukorrekt informasjon på søknaden din, og den er I “På vent”-stauts – I denne situasjonen vil du matte vente på en avgjørelse om søknaden din. Du kan finne ut mer om hvorfor en søknad vil gå I “På vent”-stauts ved å besøke følgende lenke: Hva betyr ESTA-søknad under behandling? Etter å ha mottatt en avgjørelse om din ESTA, gp gjennom de tidligere svarene du oppga på søknaden din, og sikre at det ikke er noen feil.
  • E-postleverandøren din har blokkert søknader fra CBP – I denne situasjonen, sjekk spam-mappen din først, og kontakt e-postleverandøren din hvis du ikke har mottatt en e-post fra CBP på over 72 timer.

Kan jeg fortsatt reise til USA hvis min ESTA-søknad er på vent eller ble avvist?

Nei, passasjerer kvalifisert for visumfritak kan ikke gå om bord i et fly eller et sjøfartøy til USA uten en godkjent ESTA og det tilknyttede passet brukt for søknaden.

Kan jeg fortsatt reise til USA hvis min ESTA-søknad først ble godkjent og så avvist?

Hvis din ESTA-søknad opprinnelig ble godkjent, og du så på et punkt før din avreise til USA ble varslet om at din ESTA-søknad er avvist, vil du ikke kunne reise til USA under  Visumfritaksprogrammet.

Konklusjon

ESTA-kvalifiserte reisende vil trenge bekreftelse på godkjenning før de kan reise til USA. DHS og CBP bruker lenger tid på å behandle ESTA-søknader, så reisende må derfor være omhyggelige i å sjekke status på ESTA-søknader hvis de ikke har mottatt bekreftelse via e-post innen 72 timer etter å ha sendt inn et søknadsskjema.