Hvordan søke om ESTA

Publisert: Sep 14, 2019, Redigert: Sep 14, 2019 | Tags: ESTA Krav, ESTA Application Guide

Vil du lære hvordan du søker om ESTA? For å søke om ESTA, bør søkere sikre at de er forberedt ved å sette av 15-20 minutter til å fylle ut skjemaet, samle de nødvendige dokumentene og sette av tid til å lese gjennom og forstå spørsmålene. Nedenfor har vi satt sammen en sjekkliste for hvordan du søker om ESTA.

1) Tid – Sett av minst 15-20 minutter til å fylle ut hver ESTA-søknad. For eksempel, dersom du søker for en familie på fire, sett av minst 60 minutter til å fullføre søknaden, og til å sjekke informasjonen for å sikre at informasjonen er korrekt.

2) Stabil internett-tilgang – Dette burde være åpenbart, men søkere forsøker allikevel ofte å søke ved bruk av en treg eller ustabil internett-tilkobling. Det anbefales at ESTA-søkere har tilgang til stabil Ethernet- eller WiFi-tilkobling for å fylle ut skjemaet og sende inn søknaden sin. Tidsavbrudd i søknaden skjer ofte, og brukere må i slike tilfelle starte en ny søknad.

3) Pass – Et gyldig elektronisk pass fra et deltagende land med visumfritak er påkrevd for å søke om ESTA. Du må kunne anerkjennes som statsborger av landet med visumfritak, for å kvalifisere for ESTA. Hvis du er statsborger i flere land, vil du måtte oppgi informasjon fra alle passene dine.

4) Familieinformasjon – Du vil bli bedt om å oppgi informasjon om for- og etternavn på foreldrene dine. Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du oppgi «UKJENT».

5) Informasjon om kontaktperson i nødstilfelle – Du vil trenge navn, telefonnummer og e-postadresse på en person eller organisasjon som vil være din kontaktperson i nødstilfelle, enten i eller utenfor USA, og som vil få beskjed i det tilfelle du er i en ulykke.

6) Detaljer om kontaktperson i USA – Du vil trenge navn, telefonnummer og adresse på din kontaktperson eller -organisasjon i USA. Adresseinformasjonen bekreftes for å sikre datanøyaktighet. Du kan derimot skrive inn ‘UKJENT’ i tekstfelter og ‘00000’ i nummerfelter på skjemaet, hvis du ikke har en kontaktperson i USA.

7) Adressedetaljer i USA – Du bør ha navn og kontaktdetaljer på stedet du vil bo under besøket ditt. Denne adresseinformasjonen bekreftes også, dor å sikre datanøyaktighet. Dersom du derimot ikke har denne informasjonen ennå, kan du oppgi «UKJENT» i tekstfelter og «00000» i nummerfelter.

8) Ansettelsesdetaljer – Du vil trenge navn, adresse og telefonnummer på din arbeidsgiver hvis du er ansatt på tidspunktet.

9) Politirapporter og rulleblad (valgfritt) –Hvis du noensinne har blitt arrestert for en forbrytelse, bør du sjekke rullebladet ditt for alvorlig kriminell bakgrunn som kan ha effekt på ESTA-søknaden din.

10) Betalingsinformasjon – Det er et utvalgt antall betalingsalternativer for ESTA. ESTA vil akseptere kreditt- eller debetkort fra MasterCard, VISA, American Express, og Discover. Andre betalingsalternativer som kontant, bankoverføring, sjekk, PayPal eller andre, er ikke akseptert på nåværende tidspunkt.

11) 7-dagers betalingsperiode – Du må betale for din ESTA-søknad innen 7 dager etter innsendelse. Ellers vil søknaden din utløpe, og du vil måtte søke på nytt.

12) Gruppesøknader – Opptil 50 søknader kan sendes inn og betales for på samme tid. Individer i den samme søknadsgruppen trenger ikke reise sammen, dette gjelder også primærsøkeren.

13)  Å hente autorisasjoner før og etter søknad –Etter at du har søkt om en ESTA, kan du sjekke status på søknaden din ved å besøke https://offisielle-esta.no/sjekk-esta-status og se din status på nett. Hvis din ESTA er godkjent, kan du gå om bord i ditt fly eller sjøfartøy til USA. Hvis din ESTA er under behandling, vennligst vent 72 timer, og forsøk å sjekke din status igjen. Hvis din ESTA blir avvist, vil du måtte søke om visum til USA. Hvis din ESTA er utløpt eller ikke kan finnes, vennligst dobbeltsjekk informasjonen du oppga, eller søk om en ny ESTA.

Hvis du har pass fra et visafritatt land som Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand eller andre vesteuropeiske land og ønsker ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, begynn på søknaden, eller besøk Vanlig stilte spørsmå for å lære mer om ESTA

Søk om ESTA