Hvordan fremskynde reisen din til USA (ankomst og avreise)

Publisert: Apr 27, 2022, Redigert: Apr 27, 2022 | Tags: USA visumkrav, ESTA-krav

Denne artikkelen er ment for å gi besøkende til USA informasjon som vil bidra til å fremskynde ankomsten deres til USA. Den dekker et antall emner relatert til bestilling av reiserute, forberedelser for flyvningen, samt ankomst til den amerikanske grensen.

Søk om en ESTA eller et visum

Utenlandske borgere som besøker USA vil trenge enten et amerikansk visum eller en ESTA for å reise inn i landet. Hvis du er en reisende som innehar et pass fra et Visum fritaks-kvalifisert land, bør du vurdere å søke om en ESTA. En ESTA er et visumfritak som tillater enkeltpersoner fra over 39 land å reise inn i USA for turisme- eller forretningsformål i opptil 90 dager per besøk. En ESTA er digitalt koblet til passet ditt, og kan innhentes på nett. Hvis du ikke er kvalifisert eller har blitt nektet en ESTA, vil du måtte søke om et amerikansk visum hvis du ønsker å besøke USA. Et amerikansk visum vil kreve at du sender inn et digitalt skjema kalt DS-160, samt krever at søkere deltar på et intervju på en ambassade eller et konsulat i landet de har statsborgerskap eller bostedsrett.

Bestill billetter på forhånd

Du bør vurdere å bestille flybillettene dine når du har bestemt deg for reiseruten din. Å bestille tidlig sikrer at du får en billett på din ønskede flyvningsdato og -tidspunkt. Flybilletter fluktuerer vanligvis ikke i pris før et par uker før avreise, når det kan være en økning eller senkning i priser avhengig av etterspørsel. Forretningsreisende anbefales å bestille så tidlig som mulig, da premium-billettpriser vanligvis øker nærmere tidspunktet for flyvningen. Å bestille tidlig sikrer også at du vil ha flere alternativer for å velge et ønsket sete på flyet.

Sikre overnattingssted på forhånd

Du bør bestille overnattingsstedet ditt før din ankomst til USA. Å bestille overnattingssted i siste øyeblikk kan føre til skuffelse hvis det er utilstrekkelige valg som møter dine behov. Hoteller, moteller, betjente leiligheter og delte rom til utleie tilbyr alle reisende et antall alternativer som passer ethvert budsjett eller ønsket servicenivå. Hvis store arrangementer er planlagt i en by på et spesifikt tidspunkt, kan det være utfordrende å finne passende overnattingssted. Dermed vil å bestille på forhånd eliminere risikoen for å ikke ha et sted å bo mens du er i USA.

Ta deg av medisinske saker

Hvis du bruker en eller annen form for medisiner, bestill nok til å vare gjennom reisen din. Du bør vurdere å ta med ekstra medisiner i tilfelle du blir forsinket på din retur til hjemlandet ditt. Mesteparten av tiden må medisiner være i sin originale beholder med reseptinformasjon tilgjengelig, slik som en legeattest hvis medisinen er en kontrollert substans i USA. Samtidig er det en god idé å kontrollere at vaksinene dine er oppdatert, og at du ikke trenger ytterligere vaksiner for du kan reise inn i USA. Verdens Helseorganisasjon anbefaler følgende vaksiner: hepatitt A, hepatitt B, meslinger, kusma og røde hunder, polio, meningitt, Tdap, vannkopper, helvetesild, lungebetennelse og influensa. Ikke alle disse vaksinene er påkrevd for å få innreise til USA, men kan være en god idé hvis du reiser til et sted som kan sette deg i fare. Snakk med legen din for å avgjøre hvilke vaksiner du bør vurdere. Hvis du har matrestriksjoner eller allergier, sørg for å la flyselskapet vite dette på forhånd, slik at de er forberedt med mat og drikke som er trygge for deg å fortære.

Pakke håndbagasjen din

Dette er bagen eller sekken du tar med deg om bord i flyet. Ikke alle gjenstander er tillatt å bli plassert i denne bagen, så sørg for at du forstår reguleringene for ditt valgte flyselskap. Du bør inkludere reisedokumentene din, identifikasjon, billetter og boardingkort, kredittkort, kontanter, helse- og reiseforsikringskort, medisiner og mobiltelefonen din med lader. Du vil kanskje også inkludere noe å lese og et klesbytte, avhengig av klimaet på flyet. Hvis du planlegger å bære med deg væsker om bord i flyet med deg, må de følge 3-1-1 regelen. Dette betyr at hver flaske må være 100 milliliter eller mindre, må alle passe inn i en pose på 1 liter som kan lukkes, og hver reisende kan ikke ha mer enn én pose. Enkelte flyselskap vil imidlertid tillate reisende å ta med ytterligere poser hvis de er for medisiner.

Pakke den innsjekkede bagasjen din

For innsjekket bagasje er du typisk begrenset av antallet bager du kan sjekke inn, med mindre du er villig til å betale ekstra bagasjegebyr. Pakk effektivt for å redusere gebyrer for innsjekket bagasje og antallet bager du bærer under reisene dine. Vær oppmerksom på restriksjoner på farlige varer, spesielt de som er brennbare eller utgjør en fare for helsen og sikkerheten til personene på flyet. Hvis tillatt, bør du plassere elektronikk i det øverste laget av bagasjen din, slik at den enkelt kan screenes av sikkerhetspersonale på flyplassen.

Før du ankommer flyplassen

På reisedagen er det best å ankomme flyplassen tidlig, og være oppmerksom på eventuelle annonseringer eller varsler i tilfelle det er endringer som påvirker flyvningen din. Å ankomme to timer før avreise er vanligvis den anbefalte tidsrammen, selv om du kan ville gi deg selv ekstra tid hvis du ankommer til USA fra andre steder en Nord-Amerika. For å ytterligere fremskynde reisen din, vurder å sjekke inn på flyvningen din på nett, eller be om tidlig ombordstigning. Hvis du har en medisinsk tilstand eller funksjonshemming, si fra til flyselskapet ditt, slik at de kan være klare for deg når du ankommer.

I innsjekkingsterminalen

Det er enkelte ting å ha i tankene når du ankommer flyplassens innsjekkingsterminaler. Sørg for at du har passet eller reisedokumentet, samt ditt mobile eller utskrevne boardingkort. Når du går gjennom sikkerhetskontrollen vil du måtte fjerne væsker og elektroniske enheter og plassere dem i kassen ved sjekkpunktet. Du kan også måtte ta av deg sko og smykker, og sende dem gjennom røntgenmaskinen. Når du har gått gjennom maskinene for sikkerhetsscreening, kan du hente eiendelene dine og gå til terminalen din.

Ved ankomst til USA

Når du reiser inn i USA fra et annet land må du gå gjennom pass- og tollkontroll ved ankomst. Det er viktig at du har passet ditt og det utfylte tollskjemaet ditt tilgjengelig for å få deg raskere gjennom. Når du er ute av pass- og tollkontroll, kan du fortsette til å hente bagasjen din og dra til destinasjonen din.

Konklusjon

Denne artikkelen ga et sammendrag av vurderinger for reisende som planlegger å besøke USA. Et antall emner ble diskutert angående planlegging av reiserute, pakking, å fly og ankomst til den amerikanske grensen. Ved å fremskynde logistikken relatert til reisen din, vil du ha mer tid til å nyte besøket ditt i USA.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en nødvendig reiseautorisasjon for kvalifiserte reisende som kommer inn i USA med land, luft eller sjø for besøk på mindre enn 90 dager.

Søk om ESTA