Hva er et ESTA-søknadsnummer?

Publisert: Oct 14, 2019, Redigert: Jan 07, 2020 | Tags: ESTA innlevering, ESTA søknadsnummer

Introduksjon

Et ESTA-søknadsnummer genereres når en søknad sendes inn til Customs and Border Protection (CBP). Søknadsnummeret er en unik identifikator brukt av CBP for å identifisere reisende-profiler. ESTA-søknadsnummeret er en alfanumerisk streng på 16 tegn. Sekvensen av tegn er tilfeldig, og representerer ikke en søkers egenskaper. Søknadsnummeret i seg selv kan ikke brukes for å innhente søkerinformasjon, men det kan derimot, sammen med et passnummer og en fødselsdato brukes til å innhente status for en eksisterende ESTA-søknad.

Hva er formålet med et ESTA-autorisasjonsnummer?

Nummeret kobler en søkers profil digitalt, inkludert passinformasjonen, personlig, reise- og annen informasjon. ESTA-søknadsnummeret brukes også som en reisendes autorisasjonsnummer når søknaden er godkjent. For godkjente ESTA-søknader er derfor søknadsnummeret og autorisasjonsnummeret det samme. I tilfeller der en ESTA-søknad derimot blir avvist, vil et ESTA-søknadsnummer ikke kobles til en vellykket autorisert ESTA-søknad, men vil i stedet forbli med statusen ‘Reise ikke autorisert’. Status på en eksisterende ESTA-søknad kan sjekkes online.

Hva er ESTA-status?

Det er flere ESTA-statuser søkere kan komme over når de sjekker om deres ESTA fortsatt er gyldig. Hvis statusen er ‘Betaling venter’, betyr dette at en søknad ikke ennå har blitt sendt til Department of Homeland Security (DHS) for behandling. Søkeren må derfor fullføre betaling for sin søknad for å bli behandlet. Hvis en ESTA-søknad ikke betales innen syv dager, vil den utløpe og ikke lenger være tilgjengelig, og en ny søknad må sendes inn.

Hvordan vet jeg om ESTA-autorisasjonsnummeret mitt er ekte?

Du kan bekrefte status på enhver ESTA-autorisasjon mottatt ved å besøke sjekk ESTA-søknadsstatussiden. Hvis søknadsstatusen kommer tilbake som ‘Ingen søknad funnet’, eksisterer det ikke noen søknad, og du må søke om ESTA.

Konklusjon

Et ESTA-søknadsnummer er en viktig lenke mellom din søknad om å reise til USA under Visumfritaksprogrammet (VWP), passet ditt og dine personlige og reisedetaljer. Søkere anbefales å være klare over ESTA-søknadsnumrene sine for å kunne sjekke status på sine autorisasjoner for de reiser til USA:

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en obligatorisk reiseautorisasjon for besøkende til USA enten via sjøveien eller med fly for turistformål.

Søk om ESTA