Hva betyr ESTA-søknad under behandling?

Publisert: Oct 02, 2019, Redigert: Mar 11, 2020 | Tags: ESTA, ESTA-søknad venter

Hvis ESTA-søknaden din er under behandling, betyr det at U.S. Customs and Border Protection (CBP) vurderer informasjon du oppga på skjemaet ditt. Du vil vanligvis få beskjed om den endelige avgjørelsen om søknaden din innen 72 timer, ellers kan du sjekke din ESTA-søknadsstatus her: Sjekk ESTA-status.

Hvorfor er din ESTA-søknad under behandling i opp til 72 timer?

ESTA-søknader kan typisk bli flagget for ytterligere sikkerhetssjekker. En ESTA-søknad under behandling betyr at ytterligere screening er nødvendig for å behandle søknaden din og sikre at du ikke utgjør en sikkerhets- eller immigrasjonsrisiko. CBP anbefaler typisk å vente 72 timer før du sjekker for en oppdatering, men majoriteten av avgjørelser om ESTA-søknader nås innen 48 timer. Allikevel, mens ESTA-søknaden din er under behandling, er du ikke autorisert til å reise til USA:

Hva om min ESTA-søknad under behandling blir avvist?

Hvis din ESTA blir avvist, vil du få beskjed via e-post og vil motta informasjon om hvordan du søker om et visum til USA. Det typiske svaret fra CBP inkluderer en lenke til den følgende nettsiden, for å søke om et turist-, overgangs- eller forretningsvisa: https://travel.state.gov/content/travel/en.html. vil bli belastet et nominelt behandlingsgebyr på 4 USD, hvis søknaden din blir avvist..

Hva om min ESTA-søknad under behandling blir godkjent?

Alternativt, hvis ESTA-søknaden din blir godkjent, vil du motta et autorisasjonsnummer via e-post, eller kunne se nummeret ved å sjekke din ESTA-søknadsstatus her: https://offisielle-esta.no/sjekk-esta-status. denne autorisasjonen kan du reise til USA, så lenge din ESTA ikke blir trukket tilbake av andre grunner, slik som en endring i omstendigheter angående søknaden din.

Det har gått mer enn 72 timer, og søknaden min er fortsatt under behandling, hva skal jeg gjøre?

I det usannsynlige tilfellet at ESTA-søknaden din fortsatt er under behandling etter 72 timer, bør du kontakte CBP for å finne ut om en endelig avgjørelse er nådd. Alternativt kan du sende inn en ny søknad.

 «Søknad under behandling»-statusen på ESTA-visumfritaket kan skape en stressende situasjon for reisende på vei til USA, da de er usikre på sin adgang ved grensen. Derfor, for å unngå situasjoner med reiseplanendringer i siste øyeblikk, anbefales reisende å søke om sin ESTA tidlig, og sikre at autorisasjonen deres fortsatt er gyldig opp til avreisedagen sin, ved å sjekke sin ESTA-søknadsstatus her: Sjekk ESTA-status.