ESTA for familie eller en gruppe reisende

Publisert: Nov 04, 2019, Redigert: Nov 04, 2019 | Tags: ESTA familiesøknaden, Familie ESTA

Introduksjon

Hvis du trenger en ESTA for en familie eller en gruppe reisende, kan du søke som en gruppe med søknader. For å søke om en familie- eller gruppe-ESTA, må alle reisende til USA i gruppen ha et pass fra et kvalifisert visumfritaksland.

Hva er søknadsprosessen for en gruppe-ESTA?

Hvis du trenger ESTA for en familie eller en gruppe reisende, kan du søke på nett. Hver søknad vil ta omtrent 10 minutter å fullføre. Godkjenninger kan ta opp til 72 timer, så gruppelederen bør derfor planlegge å søke for alle søkere i god tid før avreisedatoen til USA, for å unngå reiseforstyrrelser forårsaket av ventende eller avviste ESTA-søknader.

Hva trenger jeg for å søke om en familie- eller gruppe-ESTA?

En gruppe med søknader lar det sende inn ESTA-søknader for opptil 50 reisende med én betaling. Søkere i en gruppe med søknader trenger ikke reise sammen. Det er også ytterligere fordeler ved å sende inn en gruppe med søknader, slik som:

 • Å utføre én betaling sparer tid fremfor å utføre individuelle betalinger per søknad.
 • Se og ha kontroll over status for alle reisende i en gruppe.
 • Du kan også oppdatere gruppen med søknader sammen, så vel som å legge til eller fjerne søknader fra gruppen, og med dette få større oversikt over reisegruppen.

Hva trenger jeg for å søke om en familie- eller gruppe-ESTA?

Du kan søke på vegne av en annen reisende, men du må indikere på søknadsskjemaet at du søker på vegne av en annen enkeltperson. Dette gjøres vanligvis ved å klikke i boksen med relevant for tredjeparter som søker på vegne av søkeren.

For å søke for en gruppe enkeltpersoner, må du innhente følgende påkrevde opplysninger for hver reisende for å fullføre en søknad. Søkere kan se den komplette listen med ESTA-spørsmål før de søker.

 • Passopplysninger – passnummer, land som utstedte passet, statsborgerskapsland i passet, dato for utstedelse og utløp av passet, så vel som de samme opplysningene for eventuelle ytterligere pass.
 • Personlige opplysninger – fornavn (inkludert mellomnavn), etternavn, fødselsdato, fødested, fødeland, kjønn, eventuelle kjente alias.
 • Foreldre – Foreldres fornavn og etternavn hvis kjent, skriv eller ‘UKJENT’.
 • Kontaktinformasjon – adresselinje 1 og linje 2, stat/provins/fylke/region, by, land, e-postadresse, telefonnummer.
 • Informasjon om nødkontakt i USA – fornavn, etternavn, telefonnummer og e-postadresse. Dette kan være informasjonen om hotellet ditt i USA.
 • Kontaktinformasjon i USA – Hvis du skal bo i USA; trenger du navn på kontakt i USA, adresselinje 1 og linje 2, stat, by, telefonnummer. Dette kan være informasjonen om hotellet ditt i USA.
 • Adresse mens du er i USA – Hvis du skal bo i USA, må du oppgi adresselinje 1, linje 2, stat, by. Dette kan være informasjonen om hotellet ditt i USA.
 • Ansettelsesinformasjon – Hvis ansatt, trenger du søkerens arbeidsgivers navn, adresselinje 1 og linje 2, stat/provins/fylke/region, by og land.
 • Svar på ESTA-kvalifikasjonsspørsmålene – du vil trenge hver søkers svar på de ni ESTA-kvalifikasjonsspørsmålene.

Trenger babyer en ESTA?

Ja, alle reisende som er kvalifisert for visumfritak, uansett alder, er påkrevd å ha sin egen godkjente ESTA før avreise til USA: Hver reisende må ha et gyldig, ikke-utløpt pass og godkjent ESTA is sitt eget navn, som også møter ESTA-kravene for et akseptert pass. Enkeltpersoner som søker på vegne av en familie eller gruppe må også være kjent med reglene rundt å reise til USA med mindreårige.

Reisende som ikke er kvalifisert for ESTA eller har avvist innreise gjennom Visumfritaksprogrammet, må søke om et visum hvis de ønsker å besøke USA.

Konklusjon

ESTA-en tillater enkeltpersoner å sende inn søknader for opptil 50 reisende. Enkeltpersoner som sender inn gruppe- eller familiesøknader bør samle passene, personlige og reisedetaljer for alle i reisegruppen sin før de starter på gruppe- eller familiesøknaden.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en obligatorisk reiseautorisasjon for besøkende til USA enten via sjøveien eller med fly for turistformål.

Søk om ESTA