En reisendes guide til amerikansk kultur

Publisert: Mar 29, 2022, Redigert: Mar 29, 2022 | Tags: ESTA for turisme

USA er et enormt land, som består av over 50 stater og mer enn 325 millioner innbyggere. Selv om landet fortsatt er regnet som en relativt ung nasjon når sammenlignet med Vest-europeiske land, har USA en rik, variert kultur og historie. Hver stat i USA er unik når det kommer til smak, lover, temperament og verdier.

Hvis du er en reisende, kan dette være både utfordrende og spennende for deg. Følgende er en kort guide til amerikansk kultur, som inneholder noe av det essensielle du bør forstå når du besøker landet som en turist eller forretningsreisende.

Geografi, byer og befolkning

Før vi ser på den moderne amerikanske kulturen, vil det være til hjelp å ta en titt på befolkningsstatistikker relative til størrelsen på landet. USA er rangert som den 3. mest befolkede nasjonen i verden, etter India og Kina. Fra et geografisk perspektiv, er det tilfeldigvis det 4. største i verden.

Som sådan spenner det totalt 9 tidssoner og er sammensatt av totalt 50 stater. Dette inkluderer Hawaii i Stillehavet, og Alaska over den nord-vestlige regionen av Canada.

Den største byen er New York City, mens Washington DC er hovedstaden. New York har en befolkning på omtrent 9 millioner innbyggere. Andre byer med stor befolkning i USA, inkluderer San Jose, Los Angeles, Dallas, Chicago, San Diego, San Antonio, Houston, Phoenix, og Philadelphia.

Landets naturlandskap er like unikt og variert som innbyggerne. Fra de avslappende strendene i Miami til de snøkledte fjelltoppene i Colorado, de frodige skogene i Sierra Nevada-fjellene i California og de sveipende ørkenene i Arizona, geografien i USA former et kritisk aspekt av identiteten til hver stat.

Som en nasjon, er USA delt inn i regioner; Nord-øst, Sydstatene, Midtvesten og Vesten. Hver region kommer med sin egen kultur og preg.

Nasjonale symboler

USA har mange nasjonale symboler som nasjonalsanger, flagg, mottoer og segl. USAs flagg er regnet som en viktig del av nasjonen. Amerika ble formet etter å ha gjort opprør mot Storbritannias styre. Flagget har gjennom årene blitt sett på som en representasjon av frihet fra enhver form for tyranni. Referert til som Stars and Strips (Stjernene og stripene), det amerikanske flagget har en stjerne for hver av de femti statene, samt en linje brukt til å representere de tretten opprinnelige koloniene.

The Star-Spangled Banner, som er den offisielle nasjonalsangen, inneholder følelsesmessige tekster brukt som en referanse til den Amerikanske revolusjonen. Både USAs nasjonalsang og flagget har en intim kobling til hverandre.

Amerika har to mottoer. «In God, We Trust» (Vi setter vår lit til Gud), er det første mottoet som ble adoptert i 1956, og som også er referert til i det siste verset av landets nasjonalsang. Dette mottoet er en erstatning for det tidligere uoffisielle latinske mottoet «E Pluribus Unum», som når oversatt helt enkelt betyr «One for many» (I mange, én). Det latinske mottoet finnes fortsatt på landets Store Segl (Great Seal).

USAs Great Seal refererer til et seglstempel brukt av de føderale myndighetene når de autentiserer dokumenter. Det kan også bli funnet på militære insignia, flagg og amerikanske pass. Fremsiden av seglet har en amerikansk ørn som holder et skjold over brystet.

I én hånd holder ørnen en olivenkvist, mens i den andre holder den 13 piler. Dette er en symbolisme sett som å indikere at landet foretrekker fred, men at det er alltid klart til å gå til kamp. Seglet har også 13 stjerner, 13 piler og 13 oliven ment å representere de opprinnelige 13 statene i landet.

Baksiden av seglet har en pyramide som på toppen har et øye i en trekant. Dette spesifikke øyet refereres til som Forsynets øye (Eye of Providence), og anses for å representere Guds øye. De to sidene på Great Seal har blir trykket på landets valuta.

Mangfold

USA kalles ofte em smeltedigel. Dette er fordi innbyggerne er fra varierte kulturer og bakgrunner. Dermed er det varierte tradisjoner, verdier og overbevisninger blant USAs beboere.

Skikkene praktisert av amerikanere varierer fra familie til familie og region til region. For eksempel, hvis du blir invitert på en grillfest i Texas, kan dette bety å delta i en grillkonkurranse i en lokal park, mens i California kan det innebære grilling ved stranden og i New York City kan det bety å delta på en kvartalsfest midt i sentrum av byen. Du behøver derfor å forsøke å oppleve de forskjellige tradisjonene tilbudt av ditt vertsamfunn.

Religion

Selv om religion ikke spiller samme rolle i USA som den gjør i mange andre land, identifiserer mange amerikanske innbyggere seg som kristne. Det er også viktig å være oppmerksom på at omtrent en fjerdedel av befolkningen sier at de ikke har noen religiøs tilhørighet.

USA har ingen etablert statskirke eller en gitt religion som er støttet av de føderale myndighetene. Generelt tenderer mange amerikanere mot å vøre private rundt sin religiøse tilhørighet. Som sådan er det anbefalt å avstå fra å snakke om religion med fremmede.

Kristendom i USA er delt i protestantisme og katolisisme. Protestanter er videre delt inne i flere kirkegrupper: christianscientister, baptister, mormonere og metodister, for å nevne noen. Det er vesentlig å merke at kristendom kommer med varierende tro, og at amerikanere støtter forskjellige religioner.

Mat

Når det kommer til kjøkkener, har mat en tendens til å variere fra stat til stat, og region til region. For eksempel er chilistuinger og fajitaer synonymt med New Mexico, mens ostesteker ofte knyttes til Philadelphia. Det er også mulig å finne forskjellige kjøkkener i byene, grunnet den store tilstedeværelsen av immigrantsamfunn fra Asia, Afrika og Europa. Avhengig av hvor du er i USA, kan du dra til forskjellige byer for å oppleve kjøkken som har blitt inspirert av USAs innbyggere fra forskjellige kulturelle bakgrunner.

Konklusjon

Nå som du har lært mer om amerikansk kultur, vil du forhåpentligvis sette større pris på landet og dets innbyggere. Hver av de femti statene har noe unikt å tilby besøkende. Dermed, å ha en fleksibel reiserute for å besøke flere stater, vil være fordelaktig for reisende.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA

Dele

FacebookTwitterYoutube

Søk om ESTA

ESTA er en nødvendig reiseautorisasjon for kvalifiserte reisende som kommer inn i USA med land, luft eller sjø for besøk på mindre enn 90 dager.

Søk om ESTA