Bør jeg søke om en ESTA før jeg bestiller reisen min?

Publisert: Dec 09, 2019, Redigert: Dec 09, 2019 | Tags: ESTA spørsmål, ESTA-søknad

Introduksjon

Visumfritakskvalifiserte reisende som skal til USA kan søke om en ESTA før de bestiller transport eller hotellopphold. Nøyaktige reisedatoer og overnattingsdetaljer er ikke påkrevet på tidspunktet for innsending av en søknad, selv om å oppgi slik informasjon kan være til hjelp for behandlingen av en reisendes søknad.

Jeg har ikke bestilt overnatting ennå, hvordan påvirker dette min ESTA-søknad?

Kun én overnattingsadresse i USA er påkrevet selv om en ESTA-søker planlegger å besøke flere amerikanske reisemål. Å oppgi adressen på et hotell, en B&B eller annen overnatting bør være tilstrekkelig som en amerikansk kontaktadresse og overnattingssted, så lenge navnet på verten eller direktøren også oppgis om tilgjengelig.

Ellers, om en søker er fullstendig usikker på hvor de vil bo under sitt besøk i USA, kan de oppgi ‘UKJENT’ i ethvert tekstfelt og en sekvens med nuller ‘0’ i numeriske felter.

Etter at din ESTA er behandlet og godkjent, kan du gå tilbake til søknaden din for å oppdatere din amerikanske overnattingsadresse.

Jeg har ingen amerikansk kontakt, hva skal jeg oppgi?

Søkere kan oppgi ‘UKJENT’ for det amerikanske kontaktpunktets adressedeler på ESTA-søknadsskjemaet og bruke en sekvens med nuller for numeriske verdier. Ellers, om tilgjengelig, kan en søker oppgi kontaktdetaljene for overnattingsstedet eller verten deres i USA.

Må jeg bestille en flybillett før jeg søker?

Nei, det er ikke påkrevet at ESTA-søkere bestiller en flyvning før de søker om en ESTA. En ESTA-søknad kan sendes inn på ethvert tidspunkt, selv om den reisende ikke har planlagt sin reiseplan for USA.

Konklusjon

Besøkende til USA kan finne det vanskelig å forplikte seg fullstendig til reiseplanene sine før de innhenter en ESTA eller et visum. Heldigvis kan reisende allikevel søke om en ESTA før de kjøper hotellopphold eller flyreise, da de kan oppgi adressedetaljer for potensielle overnattingssteder for sitt amerikanske kontaktpunkt og deres adresse mens de er i USA.

Hvis du innehar et pass fra et kvalifisert visumfritaksland og ønsker å skaffe deg en ESTA for turist-, forretnings-, medisinske eller transittformål, start søknaden din, eller besøk Vanlige spørsmål for å lære mer om ESTA.

Søk om ESTA